Podporte nás

Čo sme robili v týždni od 14.5. do 18.5.2018

Tento týždeň bol v Lige za ľudské práva intenzívne pracovný. 

Kancelária v Bratislave má novú posilu

Viktória, naša nová právnička, začala svoj prvý pracovný týždeň na novom pôsobisku v Bratislave. Počas tohto týždňa absolvovala návštevu Migračného úradu, pohovor s klientom bez štátneho občianstva a aj návštevu azylového zariadenia v Rohovciach, kde sme inštalovali nové plagáty pre klientov a mapky, kde nás v Bratislave nájdu. Na fotke je Viktória pred našou informačnou nástenkou v Rohovciach. 


Pohovory

Baša a Miška sa intenzívne venovali klientom, v piatok absolvovali v ZT Humenné 7 (!) vstupných pohovorov so žiadateľmi o azyl. Táto aktivita im zabrala celý deň. Na fotke je Baša pred ZT Humenné. 


Chceme veriť 

Naša riaditeľka Zuzka sa tento týždeň intenzívne venovala aj spoločnej iniciatíve Chceme opäť veriť v štát, v ktorej je zastúpená aj Liga za ľudské práva. Vo štvrtok sme absolvovali rokovanie o našich hromadných pripomienkach, ktoré sme uplatnili k zákonu o policajnom zbore a týkajú sa lepšej verejnej kontroly voľby policajného prezidenta, opatrení na zabránenie jeho zabetónovania vo funkcii a nezávislosti policajnej inšpekcie. Viac informácií sa dozviete na facebooku @chcemeverit.
 


Odporúčané čítanie: 

Prečítajte si najnovší blog ECRE o tom, že talianska mimovládna organizácia ASGI podala na Európsky súd pre ľudské práva sťažnosť v mene príbuzných dvoch detí, ktoré sa utopili v Stredozemnom mori v novembri 2017. Podstatou prípadu je zodpovednosť Talianska za konanie líbyjskej pobrežnej stráže. Čítajte tu.