Podporte nás

Čo sme robili v týždni od 21.5. do 25.5.2018

Aj dnes Vám prinášame novinky z našej "kuchyne"

Pojednávania

Naša nová právnička Viktória si v pondelok prvý raz vyskúšala pojednávanie vo veci žiadosti o azyl nášho klienta. Podporiť ju v súdnej sieni bola aj naša kolegyňa Katka Fajnorová. Viktória si skvelo poradila s prípadom, ktorý bol pre ňu nový a zvládla odpovedať na všetky otázky, ktoré jej sudkyňa kládla. Rozhodnutie migračného úradu však bolo potvrdené. Napriek tomu sme radi, že sa naša nová právnička postupne dostáva do témy a zvláda čoraz náročnejšie úlohy. Držte jej palce, aby jej to takto išlo aj naďalej! 

Etické odporúčania pre novinárov

V utorok sme v spolupráci s Medzinárodnou organizáciou pre migráciu a Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny zorganizovali pracovné raňajky k vypracovaniu etických odporúčaní pre písanie o migrácii a integrácii, na ktorých vypracovaní sme sa v Lige podieľali. Viac o tejto udalosti si prečítajte tu, kde si môžete stiahnuť aj text samotných odporúčaní, ktoré sme novinárom distribuovali. Sme radi, že v tejto téme sa spájajú rôzni partneri a téma integrácie naberá na význame. 



Konferencia o význame solidarity v Prahe

V stredu absolvovala naša riaditeľka Zuzana Števulová konferenciu o význame solidarity v pomoci utečencom, kde hovorila v prvom panely. Vo svojom príspevku sa Zuzana zamerala najmä na analýzu toho, prečo je Slovensko považované za tranzitnú krajinu pre utečencov a žiadateľov o azyl, ale aj na situáciu s pribúdaním počtu zahraničných pracovníkov, čo si vyžaduje väčie zapojenie miest a samosprávy do ich integrácie. Na konferencii vystúpilo veľa zaujímavých zahraničných hostí a po jej skončení sme si pozreli aj výstavu "Nezapomeň" o českých utečencoch v zahraničí, ktorú OPU pripravilo. Dúfajme, že táto výstava doputuje aj na Slovensko. 

Teambuilding

Týždeň sme v Bratislave zakončili vo štvrtok, teambuildingom všetkých nájomníkov Baštovej 5. Tu je pár fotiek s tohto príjemného popoludnia :) 

Riaditeľka Zuzka skúšala jazdu na požičanom skútri:



Paola, naša dobrovoľníčka, skúšala slovenskú kuchyňu:

A to je na tento týždeň všetko! 

Prajeme Vám príjemný víkend!